Column “Dus Magazine”, maart 2010: Bezit van de zaak……

Column “Dus Magazine”, maart 2010: Bezit van de zaak……

We juichen nog niet, maar de eerste maanden van 2010 laten een klein economisch herstel zien. De financiële wereld en het bedrijfsleven krabbelen omhoog uit een diep dal. Het CPB schetst een voorzichtig optimistisch scenario voor onze economie. Orderportefeuilles worden weer gevuld en productievolumes nemen toe. Maar het herstel is broos.

Tijden van crisis en herstel bieden ook kansen. Groeiscenario’s worden van de plank gehaald, overnameplannen komen uit de kast. Bedrijven of bedrijfsonderdelen staan tegen redelijke prijzen in de etalage. Ondernemers denken serieus na over investeringen en richten hun blik op de toekomst. Een andere toekomst dan voor de crisis, wel te verstaan. Niets is meer wat het was, maar ook dat biedt perspectieven.

Liggen uw investeringsplannen ook in een la? Uw ondernemersgevoel zegt dat het nu tijd is om uw plannen te verwezenlijken, maar u weet ook dat de wereld is veranderd. Een succesvolle investering of overname vragen meer nog dan in het verleden om specialistische kennis. Die heeft u niet altijd in huis. Professionele partners die paden voor u vrijmaken, valkuilen omzeilen, die mogelijkheden voor u zien en die u uw succes als uitgangspunt nemen, zijn onontbeerlijk. Mensen die adequaat acteren besparen u geld en tijd. Uw investering moet immers snel rendement opleveren. Zo’n partner staat niet aan de zijlijn. Hij trekt samen met u op.

Maar u bent er niet alleen met een goede begeleiding tijdens de voorbereiding en de onderhandelingen. Het succes van een investering blijkt pas nadat de handtekening is gezet. Even wachten met de champagne, dus. Het echte werk begint bij de implementatie. Het gezegde luidt niet voor niets: “Bezit van de zaak is het einde van het vermaak”.
Helaas zie ik te vaak dat een overnametraject na de handtekening niet altijd de nodige aandacht krijgt. Alle energie wordt gestopt in de deal, terwijl een doordachte implementatie er pas voor zorgt dat uw investering oplevert wat u er van verwacht.  Specialistische kennis blijft ook dan van cruciaal belang. Pas als omzet en marge stijgen, zit het werk van een goede adviseur er op. Tot de volgende investering, want stilstand betekent ook in deze tijden achteruitgang.

Dus Magazine

Blog categorieën

Laatste nieuws

Je bedrijf verkopen, hoe gaat dat?

Lees meer...

Het proces van een succesvolle overname

Lees meer...

Bedrijfsovername in tijden van economische onzekerheden

Lees meer...

De impact van duurzaamheid op bedrijfsovernames

Lees meer...

Meer weten over mijn dienstverlening?

Vragen?

Neem vrijblijvend
contact met mij op.

Vragen over:

Column “Dus Magazine”, maart 2010: Bezit van de zaak……

Max Miltenburg. Voor een persoonlijke benadering bij bedrijfsovernames en advisering.

Max Miltenburg vervulde na zijn business studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam diverse financiele functies. Hij werkte bij Apple Computers onder meer als Benelux Financial director. Vervolgens was hij werkzaam als Financieel directeur bij Lacis / CSS Telecom, financieel directeur bij Thremen en Randstad om eind 2008 voor zichzelf te beginnen.