Ministerie EL&I en Kamer van Koophandel overhandigen eerste certificaten aan BOBB gecertificeerde leden

Maandag 4 juni zijn de eerste certificaten aan door BOBB gecertificeerde leden overhandigd door Rinke Zonneveld, Directeur Ondernemerschap van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Martin van Eijl van de Kamer van Koophandel Nederland. Max Miltenburg van MFS behoort tot deze groep van gecertificeerde leden.
De certificaten zijn het bewijs dat de betreffende leden gekwalificeerd bemiddelaar zijn bij bedrijfsoverdrachten. Aanbieders en kopers van ondernemingen kunnen aan het voeren van het BOBB-logo herkennen, dat zij met gekwalificeerde overnamebemiddelaars te maken hebben. De beroepsgroep overnamebemiddelaars was tot heden niet door kwalificatie op kwaliteit van de dienstverlening te onderscheiden.

Aan BOBB zijn meer dan 50 organisaties verbonden, die dagelijks actief zijn op het gebied van bedrijfsovernames- en overdrachten. BOBB behartigt de belangen van de leden door lobbyinspanningen en faciliteert bij kennisdeling, opleiding en het bevorderen van markttransparantie op het gebied van bedrijfsoverdracht. De verwachting is dat eind 2012 meer dan 100 gecertificeerde overnamebemiddelaars aan BOBB zijn verbonden.
Certificering is in het belang van de markt en alle bedrijfsoverdracht adviseurs, ongeacht waar ze werken. Dit leidt tot transparantie met betrekking tot de professionaliteit en de kwaliteit van de gehele beroepsgroep. Om gecertificeerd bedrijfsoverdracht adviseur te worden hebben de leden een toetsing ondergaan. De leden hebben een door henzelf uitgevoerde bedrijfsovername beschreven en een reflectieverslag hierover gemaakt. Deze stukken zijn ingediend en door twee onafhankelijke beoordelaars beoordeeld, waarbij is vastgesteld of is voldaan aan de kwaliteitseisen, zoals vastgelegd in het huishoudelijk reglement van BOBB.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Muiden ontvingen de betreffende leden het certificaat voor “Gecertificeerd BOBB-lid”. Namens het Ministerie was Rinke Zonneveld aanwezig. Martin van Eijl, directeur van de Kamer van Koophandel Nederland was ook aanwezig bij de overhandiging van de certificaten. Het Ministerie en de KvK zijn ruim 7 jaar geleden nauw betrokken geweest bij de oprichting van de BOBB.

Show Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *