Max Miltenburg

Max Miltenburg

Mijn naam is Max Miltenburg, sinds 2009 ben ik actief in mijn bedrijf MFS. In de afgelopen 15 jaar heb ik meer dan 100 overname en adviestrajecten afgerond. Al deze ondernemingen hebben in mij een waardevol adviseur en partner gevonden die als ondernemer weet wat er bij de ondernemingen leeft.

In deze jaren heb ik de sleutel tot een succesvolle overname gevonden. Het allerbelangrijkste is dat de verkopende en kopende partij een goed beeld geven wie en wat het bedrijf is. Hierdoor zie je of er synergie is tussen de ondernemingen en of de overname of fusie succesvol zal zijn en voorkom je verassingen tijdens het overname traject.

Maak kennis met mijn diensten

Bedrijfsovernames

Jouw vertrouwde, deskundige en persoonlijke partner in bedrijfsovernames. Meer dan 15 jaar ervaring, 100+ succesvolle transacties.

Lees voor meer informatie.

Bedrijfsadvies

Streven naar optimale resultaten. Wil jij als aandeelhouder of ondernemer groei en optimale prestaties voor jouw bedrijf realiseren met een frisse aanpak?

Lees voor meer informatie.

The Big Ten

Bij de beslissing tot koop of verkoop van een bedrijf is grondige overweging essentieel. Ik heb 10 cruciale punten geformuleerd om jou te helpen bij een scherpe bedrijfsanalyse.

Lees voor meer informatie.

Mijn achtergrond

Voordat ik MFS begon, heb ik meer dan 20 jaar ervaring opgedaan als financieel directeur, waarbij ik mede leiding gaf aan diverse (beursgenoteerde) ondernemingen. Tussen 2003 en 2008 vervulde ik de functie van financieel directeur bij Thremen, een succesvol bedrijf dat in 2007 werd overgenomen door Tempo-Team. Voor 2003 heb ik bij verschillende IT- en telecombedrijven, waaronder Apple Computer, Lacis en CSS, gewerkt aan het opbouwen van het merk en het versterken van de nationale en internationale positie.

Ik ben afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en ben getrouwd en heb 3 kinderen.

Naast mijn commerciële successen besef ik dat er meer is in het leven. Daarom ben ik de aantal jaren nauw betrokken geweest bij The Cuddle Company en Ubuntu in Zuid-Afrika, beide initiatieven van KidsRights. Deze fabrieken produceerden knuffels en Kadangas (slippers) voor de Nederlandse markt, voornamelijk door mensen die besmet zijn met HIV. Ik heb mijn financiële expertise ingezet om deze initiatieven te begeleiden.

Op dit moment vervul ik een bestuursfunctie bij MuZIEum, een uniek museum waar ziende mensen kunnen ervaren hoe het is om blind te zijn. Het doel is om meer begrip te ontwikkelen voor blinden en slechtzienden.

Daarnaast ben ik lid van de leden-servicescommissie van de BOBB (Branchevereniging voor Ondernemers in de Bedrijfsoverdracht).

Bovendien heb ik verschillende toezichthoudende functies binnen onderwijs- en zorginstellingen bekleed.

Mijn voorgaande werk

Nieuwsgierig naar mijn succesvolle projecten en het impactvolle werk dat ik heb verricht? Als ervaren professional met een track record van meer dan 100 succesvol geholpen bedrijven, nodig ik je uit om een kijkje te nemen op mijn overzichtspagina met enkele van deze inspirerende casussen. Ontdek hoe ik mijn financiële expertise heb ingezet om bedrijven te laten groeien en bloeien.

Klik hieronder om meer te leren over mijn werk en de resultaten die ik heb bereikt, en laat ons weten hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen brengen. Samen kunnen we succes realiseren!

Veel gestelde vragen

De waardebepaling van een bedrijf omvat meerdere factoren, waaronder financiële prestaties, activa, marktwaarde, en toekomstige groeipotentieel. Het is aan te bevelen om een professionele waarderingsdeskundige in te schakelen.

Het overnameproces omvat stappen zoals due diligence, onderhandelingen, het opstellen van een overnamecontract en de integratie van het overgenomen bedrijf. Ik vertel jou er graag meer over.

Financiële risico’s kunnen onder meer betrekking hebben op overgewaardeerde activa of verborgen schulden. Juridische risico’s kunnen zich voordoen bij geschillen, contractbreuk of nalevingskwesties. Hoe meer onderzoek er van te voren wordt gedaan, des te minder je risico loopt.

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden. Financieringsopties omvatten eigen kapitaal, vendor loon, leningen, venture capital en zelfs crowdfunding, afhankelijk van de omvang en aard van de overname. Een mix geeft vaak veel mogelijkheden.

Het integreren van werknemers vereist zorgvuldige planning om culturele verschillen te overbruggen en een soepele overgang te garanderen. Laat je omringen door ervaringsdeskundigen om fouten te voorkomen.

Neem contact op