Babyhuys en Woho bundelen hun krachten

Babyhuys en Woho bundelen hun krachten

2 juni 2020

Frans en Jolanda Huys hebben na 30 jaar besloten hun bedrijf te verkopen aan Woho B.V. uit Borne eigenaar van de webshop formule Wohi.nl. De bedrijfsactiviteiten van Babyhuys worden vanaf 1 juni op de vertrouwde wijze voortgezet vanuit Borne. Het team van Babyhuys zal in Borne gaan samenwerken met het team van Woho. De overname van Babyhuys sluit goed aan op de andere activiteiten van Woho en de groeiambities van Woho.

De wens voor schaalvergroting was een van de redenen voor de samenvoeging met Woho. Babyhuys zal begin juli een nieuwe showroom gaan openen in Borne. Frans Huys zal bij Babyhuys directie blijven voeren en samen met de eigenaren van Woho, Jos Reeuwijk en Dennis Slettenhaar de activiteiten aansturen.
Frans Huys: “De overname is goed voor Babyhuys, omdat we hierdoor een bredere basis krijgen. Ook verwachten we synergie effecten door kruisbestuiving tussen de teams van Babyhuys en Woho”

Nieuwe combinatie biedt extra mogelijkheden

Door de combinatie Woho en Babyhuys is de onderneming in staat meer productcategorieën aan te bieden aan haar doelgroepen Baby/Kids, Outdoor, Indoor Living en Speelgoed. Met name de doelgroep Baby/Kids krijgt door de overname een boost.

Babyhuys

Babyhuys is al jaren een gevestigde naam als winkel en webshop in de babymarkt. Zij levert al jaren babyproducten aan klanten in Nederland en de rest van Europa. Zij heeft een goede naam als betrouwbare en klantvriendelijke leverancier van baby en kinderproducten als kinderwagens, autostoelen, buggy’s en accessoires.

Woho B.V.

Woho B.V is al jaren succesvol actief als webshop met verschillende labels onder andere op het gebied van speelgoed, interieur en outdoor artikelen. Woho wil de activiteiten verder verbreden van een online bedrijf, naar een online en offline business model. Dit jaar is de groei (excl. Babyhuys) meer dan 100% autonoom. De komende jaren worden een verdere groei van tientallen procenten per jaar verwacht.

De rol van MFS

MFS heeft de eigenaren van Babyhuys begeleid bij de verkoop van de onderneming. in de voorbereiding van de bedrijfsovername heeft MFS het informatie memorandum opgesteld. Daarna heeft MFS de selectie van koper en de onderhandelingen over de bedrijfsovername begeleid. Samen met verkopers en hun accountant is het due diligence onderzoek voorbereid. Samen met de advocaten van Vestius uit Amsterdam zijn de koop/verkoopovereenkomst en andere overeenkomsten uitonderhandeld.

Blog categorieën

Laatste nieuws

Je bedrijf verkopen, hoe gaat dat?

Lees meer...

Het proces van een succesvolle overname

Lees meer...

Bedrijfsovername in tijden van economische onzekerheden

Lees meer...

De impact van duurzaamheid op bedrijfsovernames

Lees meer...

Meer weten over mijn dienstverlening?

Max Miltenburg. Voor een persoonlijke benadering bij bedrijfsovernames en advisering.

Max Miltenburg vervulde na zijn business studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam diverse financiele functies. Hij werkte bij Apple Computers onder meer als Benelux Financial director. Vervolgens was hij werkzaam als Financieel directeur bij Lacis / CSS Telecom, financieel directeur bij Thremen en Randstad om eind 2008 voor zichzelf te beginnen.