JAZO Zevenaar neemt Metallbau Kaiser over

JAZO Zevenaar neemt Metallbau Kaiser over

20 juli 2020

Op 30 december 2019 heeft JAZO Zevenaar BV het bedrijf Metallbau Kaiser GmbH uit Mannheim, Duitsland overgenomen. Metallbau Kaiser kan terugzien op een lange traditie in Mannheim. Het is in de jaren 50 van de vorige eeuw opgericht en is in 1987 overgenomen door de heer Dieter Thomas. Het bedrijf heeft zich sindsdien gespecialiseerd in de constructie van ramen, deuren en gevels van aluminium en glas. Sinds 1997 is het gevestigd op het industriegebied van Friesenheimer Insel in Mannheim. Het bedrijf heeft in die tijd veel projecten opgeleverd in de wijde omgeving van Mannheim.

De heer Thomas heeft besloten zijn bedrijf aan JAZO Zevenaar te verkopen omdat hij de gepensioneerde leeftijd had bereikt en het bedrijf in goed handen wilde overdragen.

Over JAZO Zevenaar

JAZO  Zevenaar is in 1961 opgericht door de grootvader van de huidige eigenaar, Axel Jansen. JAZO Zevenaar. Van een eenmanszaak is het in die bijna 60 jaar uitgegroeid naar een metaalbedrijf met meer dan 100 medewerkers. JAZO verkoopt haar producten in de energiemarkt, de bouw, maar ook in de jachtbouw in Nederland, en in andere Europese landen.

Kenmerkend voor JAZO is en blijft het vakmanschap, de teamspirit, het verbeteren van bestaande en het vinden van nieuwe producten en het altijd op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen. Om aan deze wensen te blijven voldoen zijn “up-to-date” opleidingen noodzakelijk. De JAZO-medewerkers worden dan ook regelmatig bijgeschoold.

Axel Jansen: “de overname van Metallbau Kaiser geeft ons de mogelijkheid om de verkoop van onze producten in Duitsland te versnellen en tevens geïsoleerde gevelsystemen toevoegen aan het producten programma in Nederland. De centrale ligging van Metallbau Kaiser en haar goede naam vormen hier een goede basis voor”.

De rol van MFS

In 2018 heeft MFS de opdracht gekregen om mogelijke overnamekandidaten te gaan zoeken voor JAZO Zevenaar. Na een lange zoektocht, waarbij netwerk en social media werden ingeschakeld, werd in de zomer van 2019 Metallbau Kaiser geïdentificeerd als overnamekandidaat.

Na analyse van het informatie memorandum en een bezoek aan het bedrijf zijn er onderhandelingen gevoerd welke MFS heeft begeleid. De Duitsland desk van Dirkzwager advocaten heeft de Duitstalige overeenkomsten opgesteld en mee onderhandeld. Tevens heeft Dirkzwager de juridische en fiscale due diligence voor de bedrijfsovername voor zijn rekening genomen. De financiële due diligence is door MFS uitgevoerd.

Daarna zijn de definitieve overeenkomsten opgesteld en eind december 2019 getekend bij de notaris in Duitsland. Gedurende het hele traject heeft MFS de transactie begeleid om tot een succesvolle overname te komen.

Blog categorieën

Laatste nieuws

Je bedrijf verkopen, hoe gaat dat?

Lees meer...

Het proces van een succesvolle overname

Lees meer...

Bedrijfsovername in tijden van economische onzekerheden

Lees meer...

De impact van duurzaamheid op bedrijfsovernames

Lees meer...

Meer weten over mijn dienstverlening?

Max Miltenburg. Voor een persoonlijke benadering bij bedrijfsovernames en advisering.

Max Miltenburg vervulde na zijn business studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam diverse financiele functies. Hij werkte bij Apple Computers onder meer als Benelux Financial director. Vervolgens was hij werkzaam als Financieel directeur bij Lacis / CSS Telecom, financieel directeur bij Thremen en Randstad om eind 2008 voor zichzelf te beginnen.