Dienstverlening

Voorkom financiële, juridische, culturele problemen en een strategische misfit

Voorkom bij een bedrijfsovername financiële, juridische en culturele problemen maar ook een strategische misfit door een grondige voorbereiding. Laat mij als bedrijfsovername adviseur jou ontlasten door gebruik te laten maken van mijn ervaring om jouw koop- of verkooptraject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je wilt immers geen onaangename verrassingen tegenkomen op jouw weg naar succes. Indien nodig schakel ik mijn netwerk in om oplossingen te zoeken.

Maak kennis met mijn diensten

Bedrijfsovernames

Jouw vertrouwde, deskundige en persoonlijke partner in bedrijfsovernames. Meer dan 15 jaar ervaring, 100+ succesvolle transacties.

Lees voor meer informatie.

Bedrijfsadvies

Streven naar optimale resultaten. Wil jij als aandeelhouder of ondernemer groei en optimale prestaties voor jouw bedrijf realiseren met een frisse aanpak?

Lees voor meer informatie.

The Big Ten

Bij de beslissing tot koop of verkoop van een bedrijf is grondige overweging essentieel. Ik heb 10 cruciale punten geformuleerd om je te helpen bij een scherpe analyse.

Lees voor meer informatie.

Expertise en ervaring

Ik navigeer door complexe financiële gegevens, bedrijfsmodellen en markttrends om samen met experts waardebepalingen te kunnen maken en strategische aanbevelingen te kunnen doen. Met mijn vermogen om effectief te communiceren met cliënten, onderhandelingspartners, en het eigen team, onderhandel ik succesvol over de voorwaarden van een overeenkomst, inclusief prijs, voorwaarden en garanties.

Vertrouwd

Deskundig

Persoonlijk

Ontdek overname, fusie en bedrijfsadvies cases

Deze voorbeelden illustreren slechts een deel van het succesvolle werk met bedrijven van uiteenlopende aard en omvang. Neem vandaag nog contact met mij op om te ontdekken hoe ik jouw organisatie kan helpen.

Techone neemt Access4IT uit Duiven over.

Techone, dienstverlener op het gebied van cloud- en telecommunicatie voor het MKB, kondigt vandaag de overname aan van fullservice ICT-bedrijf Access4IT uit Duiven.

In februari 2022 heeft Timen Stoffels de aandelen van Sign Match B.V. overgenomen van oud eigenaar Menno Hooijmeijer. Timen werkt al meer dan 10 jaar bij Sign Match, en is de laatste jaren bedrijfsleider geweest.

Amsterdam, 14 maart 2022 – Onze deelneming YOEP Onderwijs en Zorg gaat samenwerken met Ad Astra begeleiding & behandeling,  een jeugdzorgaanbieder die zich richt op…
 
Hilvarenbeek, 1 december 2021 – Onze deelneming Yes We Can Healthcare Group verwelkomt per vandaag Zero&Sano Beschermd Wonen als nieuwe partner. Zero&Sano biedt cliënten prettige…
 

Algemene werkwijze

Het belangrijkste is dat ik mijn expertise en werkwijze aanpas aan de context van een overname en de behoeften van de cliënt. Uit ervaring weet ik dat dit varieert afhankelijk van de markt, de branche en de doelstellingen van de betrokken partijen.

Ontdek hieronder hoe mijn gebruikelijke aanpak wordt toegepast.

Tijdens het intakegesprek wordt met de opdrachtgever besproken voor welke opdracht MFS wordt ingeschakeld. Afhankelijk van het type opdracht dat MFS voor de opdrachtgever vervult, wordt er een plan van aanpak opgesteld en met de opdrachtgever besproken. Als BOBB-gecertificeerde overname begeleiders houden wij ons aan de gedragscode die is opgesteld door de BOBB, de beroepsorganisatie van bedrijfsovername specialisten.

Opdrachtverstrekking en geheimhouding

Bij opdrachtverstrekking zal MFS een geheimhoudingsverklaring met de opdrachtgever ondertekenen om de vertrouwelijkheid te waarborgen. In de opdrachtbevestiging worden de activiteiten die MFS zal uitvoeren beschreven, en tevens worden daarin de tarieven en eventuele succesvergoeding vastgelegd.

Opdracht uitvoering

Afhankelijk van het type opdracht zal er een op maat gemaakt plan van aanpak worden opgesteld in samenwerking met de opdrachtgever.

Na opdrachtverstrekking voor een verkoop/aankoop zal het plan van aanpak worden uitgevoerd om een stapsgewijze verkoop/aankoop te realiseren. Het is belangrijk om op gecontroleerde wijze met informatieverschaffing om te gaan tijdens het proces, om problemen met betrokken partijen te voorkomen als de beoogde transactie niet doorgaat.

Bij een adviesopdracht zullen andere procesafspraken worden gemaakt, afgestemd op de specifieke opdracht.

Veel gestelde vragen

De waardebepaling van een bedrijf omvat meerdere factoren, waaronder financiële prestaties, activa, marktwaarde, en toekomstige groeipotentieel. Het is aan te bevelen om een professionele waarderingsdeskundige in te schakelen.

Het overnameproces omvat stappen zoals due diligence, onderhandelingen, het opstellen van een overnamecontract en de integratie van het overgenomen bedrijf. Ik vertel jou er graag meer over.

Financiële risico’s kunnen onder meer betrekking hebben op overgewaardeerde activa of verborgen schulden. Juridische risico’s kunnen zich voordoen bij geschillen, contractbreuk of nalevingskwesties. Hoe meer onderzoek er van te voren wordt gedaan, des te minder je risico loopt.

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden. Financieringsopties omvatten eigen kapitaal, vendor loon, leningen, venture capital en zelfs crowdfunding, afhankelijk van de omvang en aard van de overname. Een mix geeft vaak veel mogelijkheden.

Het integreren van werknemers vereist zorgvuldige planning om culturele verschillen te overbruggen en een soepele overgang te garanderen. Laat je omringen door ervaringsdeskundigen om fouten te voorkomen.

Neem contact op