AED.nl is overgenomen door AED-Partner

AED.nl is overgenomen door AED-Partner

31 maart 2019

AED-Partner breid de dienstverlening verder uit door de overname van AED.nl. AED-Partner heeft inmiddels meer dan 40.000 AED’s geleverd en door de overname is het marktbereik vergroot waardoor de service voor de klant nog groter wordt. De overname is door MFS begeleid en heeft hierbij onder andere een due diligence onderzoek afgerond en de overname gecoördineerd.

Overname

De overname van AED.nl sluit perfect aan bij de activiteiten van AED-Partner, namelijk het hartveilig maken van Benelux. De bedrijfsactiviteiten worden voortaan vanuit Son uitgevoerd onder de vlag van AED-Partner. Door de overname wordt de huidige dienstverlening en service uitgebreid.

AED-Partner

AED.nl is de online activiteit van PreSafe B.V. uit Lisse. PreSafe levert sinds 2004 AED’s en heeft in 2007 haar activiteiten uitgebreid met de webshop: AED.nl. Door de overname neemt AED-Partner deze activiteiten van PreSafe B.V. over en breidt haar online activiteiten daarmee uit.

AED-Partner (handelsnaam van Vivon Nederland B.V.) is sinds 2003 een toonaangevende en merkonafhankelijke leverancier van AED’s, accessoires en reanimatiemiddelen. AED-Partner heeft meer dan 40.000 AED’s geleverd en draagt op deze manier bij aan een hartveilige maatschappij.

Voordeel voor de klant

Door de overname krijgen klanten de beschikking over een groter aanbod in producten en diensten. Ook op het gebied van service gaan Presafe B.V. en AED-Partner samenwerken. Zo wordt er gegarandeerd dat de werking van de AED’s optimaal blijft, zodat de betreffende AED’s ook daadwerkelijk een mensenleven kunnen redden als dit nodig is. “De overname van AED.nl past perfect in de missie van AED-Partner en sluit perfect aan bij de activiteiten van AED-Partner”, aldus Jan Smale, directeur van AED-Partner. “Door de overname van de AED.nl hebben we een nog groter marktbereik en hiermee kunnen we Nederland nóg hartveiliger maken”.

Overnamepartner MFS

AED Partner heeft MFS gevraagd de overname van AED.nl te begeleiden. In een relatief korte doorlooptijd zijn de onderhandelingen gevoerd, is er een intentieovereenkomst getekend en na een kort, maar gedegen due diligence onderzoek is de koopovereenkomst opgesteld en getekend.

MFS heeft Vivon als overnameadviseur begeleid in het opstellen van een overnamevoorstel, de begeleiding van het due diligence onderzoek, het opstellen de verschillende overeenkomsten en de coördinatie van de overname

Blog categorieën

Laatste nieuws

Je bedrijf verkopen, hoe gaat dat?

Lees meer...

Het proces van een succesvolle overname

Lees meer...

Bedrijfsovername in tijden van economische onzekerheden

Lees meer...

De impact van duurzaamheid op bedrijfsovernames

Lees meer...

Meer weten over mijn dienstverlening?

Max Miltenburg. Voor een persoonlijke benadering bij bedrijfsovernames en advisering.

Max Miltenburg vervulde na zijn business studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam diverse financiele functies. Hij werkte bij Apple Computers onder meer als Benelux Financial director. Vervolgens was hij werkzaam als Financieel directeur bij Lacis / CSS Telecom, financieel directeur bij Thremen en Randstad om eind 2008 voor zichzelf te beginnen.