Start op tijd met bedrijfsoverdracht

max miltenburg

Start op tijd met bedrijfsoverdracht

Start op tijd met bedrijfsoverdracht

MFS is geïnterviewd door het ondernemersblad van de Lindus (DUS) om informatie te verstrekken over bedrijfsoverdrachten. Op tijd beginnen is hier het motto, zodat er bijvoorbeeld gebruik kan worden gemaakt van een bedrijfsopvolgingsfaciliteit. Daarvoor moet een familielid dat hiervan gebruik wil maken al wel minstens 3 jaar in dienst zijn van het bedrijf, al is het maar parttime.
In het proces van de bedrijfsoverdracht is het belangrijk om andere familieleden die hierbij betrokken zijn hierover te informeren en de consequenties voor hen te bespreken. Het afspreken en opstellen van een familiestatuut, waarin deze afspraken worden vastgelegd geeft duidelijkheid naar alle partijen. Dit kan problemen in de familie met de overdracht voorkomen en het draagvlak versterken.
MFS werkt voor bedrijfsoverdrachten vaak samen met accountants, advocaten en fiscalisten, aangezien het zoeken naar een goede koper, hier niet bij aan de orde is.De overdracht vindt immers plaats aan een familielid.

 

Voor het complete artikel kijk even hier. In de DUS van december 2015 zijn er een aantal specifieke artikelen opgenomen over bedrijven in de Liemers waar bedrijfsoverdracht een rol heeft gespeeld, zoals Willems Technisch Adviesbureau en Hendriks Coffee Comfort.

Blog categorieën

Laatste nieuws

Je bedrijf verkopen, hoe gaat dat?

Lees meer...

Het proces van een succesvolle overname

Lees meer...

Bedrijfsovername in tijden van economische onzekerheden

Lees meer...

De impact van duurzaamheid op bedrijfsovernames

Lees meer...

Meer weten over mijn dienstverlening?

Vragen?

Neem vrijblijvend
contact met mij op.

Vragen over:

Start op tijd met bedrijfsoverdracht

Max Miltenburg. Voor een persoonlijke benadering bij bedrijfsovernames en advisering.

Max Miltenburg vervulde na zijn business studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam diverse financiele functies. Hij werkte bij Apple Computers onder meer als Benelux Financial director. Vervolgens was hij werkzaam als Financieel directeur bij Lacis / CSS Telecom, financieel directeur bij Thremen en Randstad om eind 2008 voor zichzelf te beginnen.